Strand
ballonvaren
nijl
kunstschatten

Vakantie Egypte

Egypte is een veelzijdig en indrukwekkend land, met de oudste geschiedenis ter wereld. Langs de nijl zijn ontelbaar veel tempels, graftombes en piramides te vinden, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Daarnaast is de Egyptische kust langs de rode zee een van de mooiste plekken ter wereld. U kunt hier naar hartenlust snorkelen en duiken bij de kleurrijke koraalriffen, maar ook heerlijk zonnen op het strand! Voor de avontuurlijke reiziger biedt Egypte tochten met 4 wheel drives door de woestijnen en langs verschillende oases.

Egypte wordt door velen gezien als het mooiste land ter wereld. Tot op de dag van vandaag kan men deze zienswijze zonder enige terughoudendheid delen. De Nijl overspoeld het aloude cultuurlandschap immers nog altijd met tal van zegeningen. En wat de woestijnen die aan weerszijden van de rivier liggen betreft, deze openen de ogen van de verbeelding immer weer voor het onbegrensde.

Langs de Nijl

Ideaal als rondreis is een reis langs de Nijl. Dit is namelijk veruit de aangenaamste manier om het land van Ramses en Nasser te leren kennen. Met uitzondering van de breed uitwaaierende delta bestaat dit uit een smalle, vruchtbare en lieflijk ogende reep grond aan weerszijden van deze koninklijke rivier. In iedere haven maakt men zowel kennis met een stad uit deze tijd als met de wereldwonderen uit vervlogen gouden eeuwen: Al Miny en Hermopolis, Sohag en het Rode Klooster, Luxor en Abydos, Aswan en Philae, om maar een willekeurig aantal te noemen. Een tocht langs de Nijl lijkt het spoor te volgen van een uitermate gefortuneerd Klein Duimpje die diamanten, smaragden en andere kostbare edelstenen langs zijn pad heeft gestrooid.

Strandvakantie

Egypte is een land vol mooie bounty stranden compleet met palmbomen, azuurblauw water vol tropische vissen en een omgeving die doet denken aan sprookjes uit 1001 nacht. Bij een strandvakantie in Egypte is goed weer bijna het hele jaar door gegarandeerd. De grote badplaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh bieden volop gezelligheid, barretjes, discotheken en goedkope restaurants. Aan de levendige boulevards is 24 uur per dag iets te beleven en kan tot diep in de nacht gewinkeld worden. Vanuit de badplaatsen kunnen uitstapjes gemaakt worden naar de hoofdstad Cairo, de Vallei der Koningen in Luxor of de Mosesberg in de Sinai woestijn. Daarnaast zijn er veel dagtripjes met de boot te boeken die u naar de mooiste koraalriffen brengen om te gaan snorkelen, duiken, of om gewoon te genieten van de heerlijke zeewind. En wilt u windsurfen, kitesurfen of waterskien? Alles is mogelijk in het veelzijdige Egypte.

Een strandvakantie is Egypte is de perfecte vakantie voor iedereen die houdt van zon, tropische zee en mooie stranden. Er zijn volop avontuurlijke uitstapjes te boeken en daarnaast zijn de kosten in het levensonderhoud laag, waardoor het mogelijk is elke dag te genieten van goede restaurants op de mooiste plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant op een smalle steiger in de zee, met kleurrijke tropische vissen die u langs ziet zwemmen, of aan een heerlijk diner op het strand, terwijl u met blote voeten in het zand of de branding zit. Kijk in ons aanbod en boek uw all inclusive vakantie om nooit te vergeten!

Aanbod all inclusive vakanties