zwembad
diner
hotel
hotelkamer

Vakantie op Mallorca

Mallorca is 1 een van de populairste eilanden van de Spaanse eilandengroep de Balearen. Het is tevens ook het grootste eiland. Mallorca, gelegen in de Middellandse Zee, ligt centraal in de Balearen op ruwweg 200 kilometer van het vasteland van Spanje. Het eiland telt bij benadering 800.000 inwoners. Met meer dan 400.000 inwoners herbergt de hoofdstad Palma alleen al bijna de helft van de totale bevolking. Mallorca heeft hete, droge zomers en zachte, vochtige winters. Bovendien is het in het noorden van het eiland altijd wat koeler dan in het zuiden. Het vakantieseizoen in de zomer op Mallorca loopt van mei tot en met oktober. Voor een herfst- en\of wintervakantie kunt u buiten deze maanden ook heel goed op Mallorca uit de voeten. Hellas valt er ook op Mallorca neerslag, het meest in de periode van oktober tot en met april.

Een vliegreis van ongeveer 2 uur brengt u al op dit prachtige en veelzijdige eiland. Zowel als de zomer als in de winter heeft dit eiland haar gasten heel veel te bieden. Of u nu gaat voor de uitgestrekte fijne zandstranden of het bruisende uitgaansleven, er is letterlijk voor elk wat wils. Ook een rondreis langs de schilderachtige kustgebieden van het eiland is zeker de moeite waard. De tegenstellingen van het mooie Mallorca zijn direct ook haar charme. Rustig of onstuimig, luxe of wat simpeler, actief of gewoon lekker lui, u vindt het allemaal op Mallorca.

Palma de Mallorca

Alleen al de hoofdstad Palma de Mallorca biedt u een scala van mogelijkheden. Een kleine opsomming. Lekker wandelen door de oude authentieke wijken en straatjes waarbij u zeker de Arabische wijk niet moet overslaan. En als toerist heerlijk shoppen natuurlijk: kleding, souvenirs of prachtige ambachtelijke spullen. En wat te denken van een culinair avontuur in 1 van de vele restaurantjes. Bij de lokale eetgelegenheden moet u erop letten niet te vroeg aan tafel te gaan (komt u voor half 10 dan bent u vaak de eerste). Of gewoon lekker zitten op of flaneren langs de vele terrassen die door veel straatartiesten worden opgevrolijkt. Maar ook als u de hoofdstad Palma verlaat, blijft het genieten omdat Mallorca haar contrasten aan u toont. Oogstrelende landschappen, authentieke vissersdorpjes, plaatsjes in het binnenland, sprankelende badplaatsen, mooie witte zonovergoten stranden en sportieve mogelijkheden wisselen elkaar af. En, last but not least, Mallorca heeft een nachtleven dat bijna nergens wordt geëvenaard.

Aanbod all inclusive vakanties