baai/
brug/
boot/
strand/

Vakantie in Portugal

Portugal, het land waar zon, strand, cultuur en schoonheid samen komen. Het is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie met tal van mogelijkheden aan activiteiten en ontspanning. Het land kent de meest indrukwekkende streken en steden. Denk aan de fascinerende Algarve, het sfeervolle eiland Madeira en natuurlijk de levendige stad Lissabon. Daarnaast behoren ook de Azoren tot het rijkdom van Portugal. Er is meer dan voldoende te ontdekken in het land, van een verrassende natuur tot een interessante cultuur. Portugal ligt op een ruime drie uur vliegen van Nederland.

Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, is een geweldige stad waar eigenlijk dag en nacht wel iets te doen is. De uitgaansgelegenheden zorgen voor voldoende gelegenheid tot vertier tot in de kleine uurtjes. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel gezellige terrassen en uitstekende restaurants om lekker uit eten te gaan. De stad heeft veel mooie, imposante en moderne gebouwen die absoluut het bewonderen waard zijn. Daarnaast kun je er ook een sprong terug in de tijd maken, door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het klooster in Portugese Manuelstijl, welke werd gebouwd in de zestiende eeuw. Breng ook zeker een bezoek aan het São Jorge. Vanaf dit unieke Moorse kasteel heeft u een prachtig uitzicht over Lissabon. Tot slot zijn er veel musea te bezoeken in de hoofdstad.

Madeira

Madeira is een prachtig eiland dat bij Portugal hoort. Er zijn veel kleurrijke bloemen op het eiland te vinden, maar u kunt er ook heerlijk winkelen, zeker in de hoofdplaats Funchal. Hier kunt u ook een ritje maken in een reusachtige kabelbaan. Onderweg kunt u natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht over het eiland, dat ongeveer even groot als de provincie Utrecht is. Het eiland is bijzonder sfeervol, met een rotsachtige kust, gezellige restaurantjes, een groot winkelcentrum en eindeloos veel trappetjes en heuveltjes.

Azoren

De vulkanische eilandengroep, de Azoren, is te vinden op circa 1300 kilometer van het vaste land van Portugal. De Azoren bieden een zee aan mogelijkheden en staan garant voor een unieke beleving op het gebied van natuur. Zo vindt u er onder meer een indrukwekkende begroeiing , heet waterbaden, zwavelbronnen en modderpoelen. Wanneer u tijdens uw vakantie echt optimaal wilt genieten van rust en ontspanning in een natuurrijk gebied, dan zijn de Azoren een uitstekende keuze.

Algarve

De Algarve is een zeer populaire Portugese streek die zich aangenaam onderscheidt van de overige streken van het land. Hier vindt u prachtige zandstranden waar u volop van kunt genieten in de zon. Er heerst een aangenaam klimaat en de watertemperatuur van de zee is ook behaaglijk. Echter, de Algarve is meer dan alleen zon, zee en strand. U kunt er veel vogels bewonderen in het beschermde kustgebied Parque Natural da Ria Formosa en in de stad Faro kunt u de meest uiteenlopende musea bezoeken. Uiteraard kunt u hier ook uitstekend terecht voor een middagje shoppen, een gezellig uurtje op een sfeervol terras of een onvergetelijke avond uit.

Aanbod all inclusive vakanties Portugal