waterpark
Gezellig uit eten
zwembad bij hotel
hotelkamer

Vakantie Turkije

In spagaat over twee continenten en met een geschiedenis die teruggaat tot de Hettieten in de bronstijd is er in Turkije onmetelijk veel te ontdekken. Turkooiskleurige wateren begrenzen de stranden van de Middellandse Zee en Egeïsche kusten, waar zonaanbidders hun hart kunnen ophalen. In Ephese liggen de grootste klassieke ruïnes op Turks grondgebied, hoewel we het oude Troje uiteraard ook niet mogen vergeten. In Anatolië lonkt het surrealistische landschap van Cappadoccia met zijn grotten, kerken en zelfs onderaardse steden die uit het zachte vulkanische gesteente gehouwen zijn. Even naar het zuiden, in Konya, draaien de derwisjen al eeuwenlang hun hypnotiserende dans. Kortom de ontelbare monumenten van het moderne Turkije betoveren elk ogenblik.

Naast strandvakanties boeken steeds meer Nederlanders een vakantie om een indruk te krijgen van de vele historische schatten verspreid over 10.000 jaar te bezoeken. Door de gunstige vliegtickets prijzen,wordt er steeds vaker een all inclusive vakantie naar Turkije geboekt om het land te ontdekken en te genieten van alles wat er aangeboden wordt aan vertier. Vooral de hotel en vakantieresorts met een enorm waterpark zijn erg populaire onder de gezinnen met kinderen in alle leeftijden.

Lange stranden en pittoreske stadjes

Turkije heeft al jarenlang een hoge reputatie onder de Nederlandse vakantieganger. Prachtige lange stranden, pittoreske stadjes, goede voordelige accommodaties en schitterend weer, dat is Turkije. Maar ook door de rijke geschiedenis is het een land met vele culturele bezienswaardighedenen mateloos populaire badplaatsen zoals Bodrum, Marmaris en Kusadasi. Het land heeft voor ieder wat wils: van pittoreske hotelletjes tot grote vakantieresorts.

Turkije is een enorm land met een klimaat dat varieert van regio tot regio,maar in algemene termen,kun je zeggen dat het noorden hete zomers met hoge temperaturen heeft en koude winters met af en toe een laagje sneeuw en temperaturen van onder nul zijn geen uitzondering. De Anatolische hoogvlakte vormt het centrum (binnenland) van Turkije en deze regio’s kunnen zeer warm zijn in de zomer waarbij de temperatuur gemakkelijk boven de 40 graden stijgt de winters zijn hier streng en koud,maar de meeste toeristen kiezen voor de badplaatsen aan de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee kusten waar de winters mild zijn en de temperatuur rond de 14 graden ligt. De herfst en de lente zijn de korte seizoenen en de zomer is lang, warm en droog.

Aanbod all inclusive vakanties